Vaför en madrass från Zomnas

Ett unikt koncept!

Endast Zomna kan erbjuda formgjutna viskoelastiska madrasser som dessutom har temperatur-reglerande överdrag och ventilerande luftkanaler.

Individuell formgjutning:

Zomna erbjuder en individuellt formgjuten madrass av viskoelastiskt skum ur slutna system. Merparten av övriga tillverkare skär ut sina madrasser ur stora block, s.k. öppna system. Zomnas mycket arbetskrävande tillverkningsmetod ger ett tätare skum med mindre celler, vilket i sin tur ger bättre elasticitet och längre livslängd.

Temperatur-regleringen:

De "intelligenta" överdragen med PCM-teknologi (länk/klickbart), ursprungligen uppfunnet och utvecklat av NASA, i kombination med de ventilerande luftkanalerna ger dig en behagligt sval sömn, med precis lagom temperatur.

Priset:

Du betalar mindre än halva priset mot det ledande varumärket.

Miljövänligt:

De viskoelastiska tryckavlastande madrasserna från Zomna är 100 % vattenbaserade. De är därmed helt utan kemiska lösningsmedel. Metoden bygger på så kallad MDI-teknik.
Läs mera »

Nöjd kund garanti

Till sist – du kan genom vår nöjd-kund-garanti vara helt trygg i ditt köp. Skulle du mot förmodan inte vara nöjd, är det bara skicka tillbaka varan inom 30 dagar för en full återbetalning av varans pris. Läs mera »

Fabriksgarantin:

På grund av det genuina hantverket och den tillverkningsmetod som vi använder vågar vi lämna hela 10 års fabriksgaranti på våra produkter. På en Tempurmadrass får du 15 års garanti, dock denna garanti är en s.k. ”pro rata” garanti, dvs ersättningsnivån vid ev. fel minskar med tiden. På en Zomna madrass får du 10 års fullständig materialgaranti.


SmartClima SmartClima-överdraget har miljoner små microkapslar med förmåga att absorbera och avge överskottsvärme från kroppen efter behov. Är du varm absorberar de din värme, och är du kall så avger de värme, så att kroppstemperaturen alltid ligger inom den optimala komfortzonen. Denna s.k "PCM"-teknologi utvecklades ursprungligen av NASA.

Genom kombinationen av luftkanaler i skummet och SmartClima-överdraget erhålls en mycket bra luftcirkulation och perfekt temperaturreglering för att hålla dig torr och sval under natten.
Läs mera »

Allergisäkra och det självklara miljöalternativet


Allergisäker madrass Många är allergiska mot lösningsmedel och kemiska lösningsmedel kan ibland t.o.m. utlösa nya allergier. Lösningsmedel är dessutom en belastning för miljön, både vid tillverkningen och när de används.
Väldigt många tillverkare av viskoelastiska madrasser med tryckavlastande egenskaper använder tyvärr lösningsmedel i sina tillverkningsprocesser. Zomna har istället valt en helt miljöanpassad tillverkningsmetod som är 100 % vattenbaserad, vilket skonar miljön och minimerar risken för allergier hos användarna.

Testinstitutet TÜV Samtliga madrasser och kuddar från Zomna är testade av det välrenommerade tyska testinstitutet TÜV, vad gäller frånvaro av hälsofarliga kemikalier. Detta garanterar de testade materialens miljövänlighet.

CE-märkning


Madrasserna är CE-märkta Tillverkningen i Zomnas fabrik sker i enlighet med riktlinjerna för den Europeiska CE-märkningen, gällande bl.a. tillverkningsmetoder och produktsäkerhet. Produkterna är följdaktligen fullt ut CE-märkta.

Svalkande Coolmax-överdrag på alla madrasser


Madrasserna har Coolmax överdrag Zomnas madrasser samt kudden Zomna Classic kan fås med avtagbara fodral i det högteknologiska materialet Coolmax® - för absolut högsta sovkomfort! Vi har valt en relativt kraftig kvalitet (280 g) som gör att en viss ”luftficka” bildas mellan madrass och kropp. Detta utan att kroppskontakten med det temperaturkänsliga viskoelastiska materialet äventyras (vilket ofta blir fallet med tjockare, stoppade och ”quiltade” överdrag som vissa konkurrenter erbjuder).
Coolmax® är ett högteknologiskt material med en unik egenskap att hålla kroppen "ventilerad", torr och komfortabel. Materialet är tillverkat av en special designad Dacron® polyesterfiber. Varje fiber har fyra kanaler som har 20% större yta än en vanlig rund fiber. Detta ökar tygets förmåga att hålla kroppen torr och sval, och att snabbt leda bort fukt. Allt för att din sömn ska bli så sval och skön som möjligt. Coolmax®-materialet ger en extra viktig fördel: Den exceptionella förmågan att avleda fukt/svett förhindrar effektivt ev mögelbildning i madrassen, som annars kan ge upphov till allergier. Överdraget kan tvättas i maskin 40º C och torkas om och om igen utan att det mister sin form.

Hemleverans! Läs mer » Leverans hem till dörren! Läs mer »