Under natten ändras kroppstemperaturen åtskilliga gånger, vilket kan störa sömnen. Med Zomnas SmartClima produkter kommer du aldrig att behöva bli för varm eller för kall när du sover.

Den s.k PCM-teknologin, Phase Change Material, utvecklades från början av NASA för att hjälpa astronauterna att klara av de extrema temperatur-förändringarna i rymden.

PCM-materialet absorberar överskottsvärme eller avger värme, allt efter behov, så att du alltid ska ha rätt, precis lagom sovtemperatur.

Hur fungerar SmartClima? Principen är lika enkel som sinnrik. Inuti SmartClima-textilien finns många miljoner mikrokapslar (ca. 3 miljoner/cm2). Inuti dessa mikrokapslar finns ett paraffin-liknande material med förmåga att absorbera och avge värme utifrån kringliggande temperatur-förhållanden.

Den bästa jämförelsen är en isbit i varm dryck; isbiten smälter och avger mer kyla när drycken är varm, och långsammare när drycken är kall. Skillnaden är att mikrokapslarna i PCM-materialet är stabila och inte "Smälter"/förstörs i processen.

SmartClima jämfört med traditionella material

För varmt

Idealisk sovtemperatur

För kallt

  1. Microkapslarna i SmartClima absorberar kroppens överskottsvärme
  2. Den lagrade värmen återges efter behov
  3. SmartClima reglerar temperaturen under natten
  4. SmartClima microkapslar
Hemleverans! Läs mer » Leverans hem till dörren! Läs mer »