Bra miljöval

Bra miljöval.

Många människor är allergiska mot lösningsmedel, och utsätts du ständigt för dessa nätterna igenom genom den kudde/madrass du sover på, kan det bli ett hälsoproblem och det kan t.o.m utlösa nya allergier.

Men kemiska lösningsmedel är inte bara ett problem för dig. De utgör dessutom en hård belastning för miljön, såväl vid tillverkningen som när de används.

Väldigt många producenter av viskoelastiska madrasser med tryckavlastande egenskaper använder tyvärr kemiska lösningsmedel i tillverkningsprocessen. Vi på Zomna har dock i stället valt en helt miljöanpassad tillverkningsmetod som är 100% vattenbaserad, vilket skonar miljön och minimerar risken för allergier hos användarna. Dessutom är en stor andel av råoljan (som alltid krävs vid skumproduktion) ersatt av vegetabiliska, miljövänliga oljor.

Zomnas madrasser och kuddar är testade och godkända av det välrenommerade tyska testinstitutet TÜV vad gäller frånvaro av hälsofarliga kemikalier, och har därigenom klassats som "Toxproof", dvs konstaterade helt "giftfria". Detta garanterar våra produkters hälso- och miljövänlighet.Hemleverans! Läs mer » Leverans hem till dörren! Läs mer »