Ont i ryggen

Du känner säkert någon som har ont i ryggen. De flesta vuxna drabbas av rygg- och nackproblem, även de som är vältränade och hälsosamma, och roten till det onda kan vara din madrass eller din säng. Du kanske inte har gett din kropp rätt förutsättningar för att återhämta sig ordentligt på nätterna?

Vanliga typer av ryggbesvär:

  • Ont i ländryggen (nedre delen av ryggen). Värken kommer ofta gradvis och medför även trötthet. Vid belastning på ryggen ökar värken ofta ännu mer. Orsakerna till ont i ryggen kan vara väldigt många och enkelt åtgärdade om orsaken beror på yttre faktorer.
  • Ont i övre delen av ryggen eller bröstryggen beror ofta på muskelspänningar och dålig blodcirkulation, t ex för mycket stillasittande. En del muskler jobbar för mycket och en del för lite. Smärtan sitter ofta mellan skulderbladen.
  • Akut smärta i ländryggen, eller ryggskott, kan komma plötsligt i samband med en rörelse eller ett lyft och känns som en kraftig smärta.
  • Ischias, som beror på att ischiasnerven blivit irriterad eller hamnat i kläm. Ischiasnerven är kroppens största nerv och går från ländryggen ända ner till tårna. Smärtan kan kännas som en molande värk i ländrygg, rumpa och lår och det kan även vara svårt att lyfta benet i liggande läge.

Orsaker till ont i ryggen

En vanlig orsak till att du har ont i ryggen är att din madrass eller säng inte har rätt stöd för din kropp. Den kan vara för hård, för mjuk, nedsjunken eller helt enkelt inte anpassad till din vikt. Det leder till att din kropp får för mycket eller för lite stöd och ingen tryckavlastning under natten. Detsamma gäller förstås för din nacke ifall du inte har en bra kudde.

Madrass för att förebygga ryggbesvär

Zomna´s bäddmadrass är den bästa madrassen du kan ge din rygg. En tryckavlastande madrass som denna kan ge lindring och i vissa fall helt eliminera alla typer av ryggont.

Vi tillbringar en stor del av våra liv i sängen. En god sömn i en ergonomisk sovställning kan förebygga din hälsa och ditt välmående livet ut. Våra madrasser är specifikt framtagna för att förebygga ryggproblem genom dess tryckavlastande egenskaper och PCM-teknologi som reglerar temperaturen. Dina muskler kan slappna av, du får bättre blodcirkulation och färre domningar.

Våra madrasser fungerar för alla som vill sova ergonomiskt riktigt och förbättra sin sängkomfort och sömnkvalitet.

Hemleverans! Läs mer » Leverans hem till dörren! Läs mer »